En företagsrekonstruktion kan rädda företaget

Om man har gjort allt och lite till, men verksamheten ändå inte går runt, då kan det verka som att konkurs är den enda vägen att gå. Men företagsrekonstruktion kan vara ett alternativ.

Även om man har haft stora planer och trott starkt på affärsidén, är det inte alltid det går som man har tänkt. De höga förväntningarna på att företaget ska växa kan ha grusats. Först har de övergått till förhoppningar om att verksamheten bara ska gå runt ekonomiskt så att man ska kunna fortsätta driva företaget. Tron på att det ska vända har funnits kvar. Men ibland funkar det ändå inte.

Efter att ha satsat stort och försökt rädda företaget kan det vara så att man har dragit på sig en del skulder. När det då verkar vara kört ser det kanske ut som att företaget är på väg mot en konkurs. Det ser ut att inte finnas någon annan lösning på grund av alla skulder. Men innan man tar för givet att det är enda utvägen bör man kolla upp om det finns möjlighet till företagsrekonstruktion.

Vart vänder man sig?

Om skulderna är så stora att en konkurs verkar vara nära kan företaget ansöka om företagsrekonstruktion. En sådan ansökan gör man till tingsrätten. Om man vill ha råd kring processen kan man höra av sig till någon jurist som är specialist på just företagsrekonstruktion. De kan den juridiska biten och har kunskap om hur rekonstruktionen går till. Därför kan de guida till rätt beslut.