Solceller är en bra investering för en BRF

Med solceller kan er BRF producera egen el och ni slipper höga elräkningar. På så vis får ni bättre ekonomi och kan istället lägga pengarna på andra projekt.

Även om det inte finns några statliga bidrag för BRF:er som vill montera solceller på taket lönar det sig ändå eftersom energikostnaderna sänks så kraftigt. Under vissa delar av året kan man till och med vara helt självförsörjande på el. Ibland producerar man även mer el än man behöver, vilket man då kan sälja vidare till elbolaget och på så vis få in pengar till föreningen.

Det behövs vanligtvis inget bygglov eller tillstånd för att montera solceller på föreningens tak men det är bra om föreningens medlemmar är med på projektet. Det räcker visserligen med ett beslut från styrelsen men det kan ändå vara trevligt att tillsammans ta ett beslut under en föreningsstämma. 

Bäst med totalentreprenad vid installation av solceller för BRF

Är ni intresserade av att skaffa solceller till er BRF bör ni först göra research och läsa på om olika tillverkare. Vissa solceller är nämligen mer effektiva och har längre livslängd. Genom att välja solceller av bra kvalitet får ni ut mesta möjliga av er investering och har snabbare igen pengarna. 

Det bästa brukar vara att välja en solcellsleverantör med totalentreprenad som kan ansvara för hela projektet. Vissa leverantörer erbjuder även serviceavtal, vilket innebär att de sköter underhåll och ser till att anläggningen hela tiden fungerar optimalt. Ta in kostnadsförslag från två till tre olika företag och titta även på villkor och referenser.