Redovisningsbyrå i Stockholm – när du vill anlita en specialist

Om du startar upp en egen verksamhet, bör du koncentrera dig på att göra det du är bäst på. För bokföring kan du ta hjälp av en redovisningsbyrå i Stockholm.

Du har länge funderat på en affärsidé som du tänker förverkliga. Din verksamhet tänker du driva i ett eget aktiebolag, men till att börja med kommer du inte att ha några anställda. Det är lockande för en egenföretagare att sköta allt från utveckling till redovisning på egen hand. Men redan när du ska registrera ditt bolag kommer du på bättre tankar.

Du börjar din verksamhet med ett klokt beslut och kontaktar en redovisningsbyrå. De upprättar alla handlingar som ska skickas in till Bolagsverket och Skatteverket. Byrån ser till att bolagsordningen blir upprättad korrekt och att firmanamnet blir godkänt. Från Skatteverket får du skattsedel, besked om preliminärskatt och att ditt bolag är momsregistrerad.

Redovisningsbyrå i Stockholm för löpande administration

Genom att anlita en redovisningsbyrå slipper du att dagligen syssla med sådant som rör den löpande administrationen. Istället kan du fokusera på utveckling av din affärsidé med produkttester och kontakter med potentiella kunder. Du behöver bara hålla reda på kvitton från utbetalningar, som du överlåter till din redovisningsbyrå.

Din redovisningsbyrå konterar dina transaktioner med dina kvitton och dina utdrag från bankkonton som underlag. Kund- och leverantörsfakturor läggs in i redovisningssystemet och månadsvis får du ett periodbokslut. Byrån ser till att momsdeklaration upprättas korrekt och lämnas in i rätt tid. När räkenskapsåret är avslutat tar byrån fram ett årsbokslut med förslag till bokslutsdispositioner.