HLR utbildning i Göteborg ger livräddande kunskap

Kunskapen att rädda liv är livsviktig, den kan vara avgörande om ett hjärtstopp sker. Gå en HLR utbildning i Göteborg där du får lära dig allt du behöver.

Fler människor behöver lära sig hur de på bästa sätt kan rädda liv. Om någon drabbas av ett hjärtstopp, är chanserna för denna person betydligt större att överleva om det finns någon med kunskap i närheten. Det bästa är att kunskapen om hur man räddar liv, är något alla har tid att tillägna sig. På bara några timmar kan man få en utbildning inom HLR.

Vid ett hjärtstopp tar det inte många sekunder innan den drabbade blir medvetslös. Sen handlar det om minuter. För varje minut som går, utan att någon utför hjärt- och lungräddning, så förlorar personen 10 % av sin chans att överleva. Efter bara 5 minuter, är det bara 59 % chans att personen överlever. Detta visar hur viktigt det är att fler väljer att lära sig hur man ska rädda liv. 

En HLR-utbildning är något för alla människor, oavsett ålder eller yrke. I skolor, på arbetsplatser och även på offentliga platser – kunskapen kan behövas överallt. Att ha en utbildning inom HLR gör dig till en potentiell livräddare. I en nödsituation, kan det vara du som räddar liv. 

Vad går man igenom på en HLR-utbildning?

När man utför en HLR-utbildning, så går man igenom flera olika saker. HLR är en förkortning av hjärt- och lungräddning. Denna innefattar bröstkompressioner och luftinblåsning. Det hjälper till att hålla igång syret och kroppens organ när hjärtat har slutat slå. Det är också detta som kan göra att personen kan klara sig. 

Under HLR-utbildningen får man lära sig hur man utför detta på ett korrekt sätt. Det gör man med hjälp av en docka i realistisk storlek. Man får även viktig teoretisk kunskap om hur hjärtat och lungorna fungerar och varför ett hjärtstopp kan uppstå. 

Kunskap om HLR är värdefullt i samhället. Man vet aldrig vem eller när det är någon som behöver räddas. Därför, vänta inte med att boka in en HLR-utbildning i Göteborg och se till att ta med dina vänner och kollegor på denna.